Ristiinan Pallo on vuonna 2000 RP-82:n ja FC Ristiinan ”raunioille” perustettu ristiinalainen aktiivinen jalkapalloseura. RiPa:n toiminta keskittyy erityisesti juniorijalkapalloiluun, ja harrastajamäärissä onkin päästy varsin mukavaan kasvuun. Seurassa on tällä hetkellä (tilanne 31.12.2016) 170 rekisteröityä, Suomen Palloliiton pelipassin omaavaa pelaajaa. Heistä juniori-ikäisiä on noin 140.

Tulevalle kesälle Ristiinan Pallosta lähtee kilpailemaan Kaakkois-Suomen piirin sarjoihin runsaasti joukkueita, kaikkiaan kuusi. Kilpailutoiminnan kärkenä on seuran edustusjoukkue, joka kohtaa uudenlaiset haasteet entistä korkeammalla sarjatasolla, Kaakon Kolmosessa. Lisäksi piirin sarjoissa pelaavat miesten kakkosjoukkue (Vitonen), naisjoukkue (7 v 7 –sarja) sekä juniorijoukkueista P12, T11 ja P10. T9 ja P8 -joukkueet hakevat vauhtia kilpailutoimintaan Mikkelin seudun junnuliigasta sekä eri turnauksista. Nappulafutisryhmä (2010 ja myöhemmin syntyneet) toimii vielä pääsääntöisesti omien harjoitustapahtumien kautta.

RiPa:n toiminnassa on mukana suoraan tai välillisesti (paitsi pelaajina, myös valmentajina, joukkueenjohtajina, huoltajina, vanhempina jne.) reilusti yli 300 henkilöä, Seuran tavoitteena on luoda mielekäs toimintaympäristö kaikille mukanaolijoille, on jalkapallo sitten ensisijaisesti harrastus- tai kilpailutoimintaa. RiPa tekee myös aktiivista yhteistyötä muiden Mikkelin seudun jalkapalloseurojen kanssa.